Kubus

EGY ABLAK, AMINEK VÉGRE VAN STÍLUSA...

A rejtett szárny megoldás

A KUBUS nyitásának páratlan eleganciáját a sportautók világa ihlette. A legtöbb ablaknál a szárny és a tok optikailag elkülönül egymástól, azaz láthatóan két külön elemként funkcionál. A KUBUS esetén forradalmi újítás, hogy optikailag azt a hatást kelti, mintha a szárny csak üvegből állna.

"A tökéletesség nem az, amihez nincs mit hozzátenni, hanem amiből nincs mit elvenni."

Antoine de Saint-Exupéry

Közelítsük meg műszaki szemszögből a KUBUS ablakokat. Rejtett szárny megoldást alkalmaztunk, ez azt jelenti, hogy kívülről nézve a tokprofil 100%-ban takarja a szárnyprofilt. Így nyitott állapotban, kívülről nézve csak az üveg látható, és nem használtunk üvegező lécet. Ezzel az optilailag különleges megoldással a minden nyitás egy élmény, a minimál stílus megtestesítője.

MINIMÁL STÍLUS, MINDEN RÉSZLETÉBEN

A rejtett PÁNT megoldás

Az ablakok és erkélyajtók másik prémium kategóriás megoldása, a rejtett pánt. Az ablak szárnyát tartó pántok sok esetben nagyméretű, bumfordi fém elemek. Ezt a stílushibát küszöbölik ki a rejtett pántok, melyeknél a bravúros technikai megoldás révén el vannak rejtve a tok és a szárny közé. A minimál stílus alapkövetelménye, hogy ne legyen semmi olyan optikai, vagy műszaki tényező, ami megbontja a rendezettséget, ennél a stíluselemnél minden a maga fegyelmezett harmóniájában valósul meg. A minimál stalus világba beleillik a rejtett pánt, ami – a rejtett szárny megoldás mellett – tökéletes összhangot teremt az ablakok és erkélyajtók világában.