Szakértőnk válaszol

Árakat összehasonlítani úgy érdemes, hogy az árak mögött lévő termékek műszaki tartalma is közel azonos legyen. Az árajánlat-kéréskor célszerű meghatározni a műszaki tartalmat.

Érdemes tudni melyek azok a tulajdonságok, amelyeket egy terméknek minimálisan tudni kell, mivel olyan esetek is előfordulhatnak, hogy nagyon kedvező árat kap egy nyílászáró-cserére, majd a cég megpróbálja Önnek az alap felszereltséghez hozzátartozó elemeket külön értékesíteni.

Az 5 légkamrás ablak teljesen alapmodellnek számít, ezek az újfajta profilok már nem tartalmaznak ciánt, tehát aki erre hivatkozik, extra tulajdonságként próbál feltüntetni egy manapság teljesen alapvető követelményt. Ma már nem gyártanak olyan terméket, ami ciánt tartalmaz.

A vasalatokban a résszellőző is alapfunkció kell legyen, e nélkül nem szabad a nyílászárót megvenni.

Az üveggyárak felár nélkül árulják az 1,0 Wm2K üvegeket. Ha ezek az alapkövetelmények nincsenek meg, akkor felmerülhet, hogy a termék, amit el szeretnének adni nekünk, nem jó minőségű.

Fontos megemlíteni, hogy megegyezés előtt tisztázni kell, hogy az ajánlat pontosan milyen kiegészítőket tartalmaz. A Tisztelt Vevő azt hiheti, amikor az ajánlatra rá van írva, hogy „termék a kiegészítőket tartalmazza”, abban benne foglaltatik a külső és a belső könyöklő is, amit az árak az esetek nagy többségében nem tartalmazzák, ezeket külön kell megrendelni.

Tisztázni kell azt is, hogy az árajánlat tartalmazza-e a nyílászáró-cseres során keletkező hulladék elszállítását, a takaróléceket, vagy ezeket külön kell kérni?

Vélemény, hozzászólás?